Geriatriefysiotherapie

Onze collega Diana de Wijn is MSc geriatriefysiotherapeut. Dit betekent dat ze is gespecialiseerd in het behandelen van ouderen met meerdere klachten  en ziekten tegelijk. Deze opleiding heet  geriatriefysiotherapie en  is een specialisatie omdat het ouder worden  en verschillende klachten en ziekten  veel invloed hebben op elkaar. Hiervoor krijgen mensen medicijnen die weer invloed hebben op hun lijf.

De behandeling wordt heel vaak bij de mensen thuis gegeven. Ten eerste omdat ze  vaak niet meer in staat zijn om naar onze praktijk te komen. Ten tweede omdat  de mensen  dan meteen  oefenen op de plek waar ze problemen hebben.  De problemen zijn meestal het gaan staan/zitten, in/uit bed gaan, veilig lopen  in en om het huis, al dan niet met een stok of rollator.

Naast het oefenen met de mensen, legt Diana de gezinsleden en/ of mantelzorgers uit  hoe ze de mensen het beste kunnen helpen bij bovenstaande problemen. Ook de thuiszorg schakelt hiervoor vaak haar hulp in.

Omdat  ze het belangrijk vindt dat de mensen lang  zo zelfstandig mogelijk thuis of in het verzorgingshuis kunnen blijven wonen, overlegt Diana regelmatig met de huisarts, thuiszorg, specialist en andere disciplines, zoals bijvoorbeeld de diëtist of ergotherapeut.  Op deze manier  is ze als een spin in het web van de zorg voor ouderen met meerdere klachten en ziekten tegelijk.

Bel gerust als  u informatie of een afspraak wilt voor uzelf, uw partner, familielid of bekende.

Diana is bereikbaar op telefoonnummer 0223-619479 of via de mail op dianadewijn@fysiotherapiesoembastraat.nl.