Els Captein

Functie: Fysiotherapeut, Oncologisch fysiotherapeut i.o., Oedeemtherapeut en lid van het Netwerk Orthopedie

E-mailadres: elscaptein@fysiotherapiesoembastraat.nl

“Wanneer je door de bomen het bos niet meer kunt zien en je daar helderheid in krijgt zodat je weer kunt doen wat je wilt”

De werking van het menselijk lichaam en zijn complexiteit is hetgeen wat mij interesseert. Vanuit mijn eerdere affiniteit met dieren, kwam de nieuwsgierigheid naar het menselijk lichaam. Tijdens mijn stage ontdekte ik dat er zo veel meer achter het lichaam schuilt dan alleen de fysieke klacht. Hoe complexer, hoe leuker ik mijn werk vind. En juist ook om te zien dat mensen voor de rest van hun leven daar wat aan kunnen hebben.

Vandaar ook de keuze om mij verder te specialiseren in oncologie (fysiotherapie bij kanker). Hierbij komt meer kijken dan alleen het fysiek ongemak. Samenwerken met medisch specialisten, andere paramedici (fysio-/oefentherapeuten, diëtisten, ergotherapeuten, logopedisten) en het thuisfront is vanzelfsprekend voor mij. Het biedt mogelijkheden in het beantwoorden van de hulpvragen. Zowel om mijn kennis uit te breiden of om mensen in de juiste richting te wijzen en de hulpvraag samen met een collega te begeleiden naar het best haalbare resultaat. Ik kan bijv. mensen helpen zo vitaal mogelijk een operatie in te laten gaan, inzicht te geven waarom ze soms minder energie hebben en wat ze vervolgens kunnen doen om zich energieker te voelen.

 

Terug naar overzicht