Oefentherapie Mensendieck

Bukken, tillen, zitten, lopen… dagelijkse activiteiten die we vaak doen zonder erbij na te denken. Soms kan het gebeuren dat je ineens ergens last van krijgt, wat vervolgens niet meer wegtrekt of steeds terugkomt. Een oefentherapeut kan helpen met het ontdekken waar de klacht vandaan komt en het patroon te doorbreken.

Vanaf 1 januari 2018 is ons team versterkt door Floor ter Burg en sinds kort werk ook Lars Verfaille als oefentherapeut bij ons. Floor en Lars bieden als oefentherapeut Mensendieck behandeling en advies op het gebied van houding en beweging. Door middel van gemakkelijk toepasbare oefeningen in het dagelijks leven leer je anders bewegen. Dit gebeurt op holistische wijze, dit houdt in dat zij kijkt naar de mens en houding in zijn of haar omgeving als geheel. Samen wordt er en plan gemaakt om de klachten te verminderen (curatief) en/of nieuwe klachten te voorkomen (preventief). Door samen te werken aan dit plan en de behandelingen wordt je gestimuleerd om zelf na te denken over oplossingen. Hierdoor is het gemakkelijk om de aanpassingen en oefeningen eigen te maken. Daarnaast heeft Floor zich verdiept in o.a. sportpsychologie en bedrijfsoefentherapie.

Klachten die behandeld kunnen worden zijn:

  • Rug- en nekklachten
  • Arbeidsgerelateerde klachten
  • Pijn in de gewrichten (bekken, knie-enkel-voet, arm-schouder-pols)
  • Klachten bij chronische aandoeningen aan het houding- en bewegingsapparaat
  • Ademhalingsklachten
  • Motorische problematiek
  • Houdingsafwijkingen
  • Hoofdpijn & spanningsklachten
  • Incontinentieklachten

De oefentherapeutische manier van behandelen is bewezen effectief, maar ook laagdrempelig. Door inzicht te krijgen in je eigen activiteiten en door training die aansluit op jouw levensstijl, heb je weer grip over je dagelijkse houdingen en bewegingen. Je kunt direct, zonder verwijzing, bij een oefentherapeut terecht.

Een oefentherapeut valt onder artikel 34 van de Wet BIG. Daarnaast zijn Floor en Lars geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici en aangesloten bij de Vereniging van Oefentherapeuten Cesar-Mensendieck (VvOCM).

Floor is bereikbaar op telefoonnummer 0223-619761 of via de mail op floorterburg@fysiotherapiesoembastraat.nlLars is bereikbaar op telefoonnummer 0223-623150 of via de mail op info@fysiotherapiesoembastraat.nl.